Bild på kräftbord med texten Smygpremiär - förra årets bästa kräftor

Smygpremiär

Nu har vi väntat länge nog, länge nog!

Varje kräftsäsong är unik. Beroende av väder, vindförhållanden och kräftornas utvecklingsfaser. Förra året såg vi de allra bästa kräftorna först i september, då de flesta kräftskivorna redan varit.

Då passade vi på att frysa in dem, direkt när de var nykokta. På så sätt har vi kunnat bevara den höga kvaliteten.

Nu har de marinerat i lagen under vintern och rätt hanterade är de nu som allra bäst.

 

Hur du tinar kräftor

Detta är den kritiska fasen. Rätt gjort är kräftorna som bäst, lite fusk och kräftorna blir trista och tråkiga.

Hemligheten är att tina dem långsamt. Gärna under flera dagar i kylskåpet. Absolut inte i varmt vatten, eller under kranen i ett durkslag. Långsamt. Svalt. Då de sakta får tina och slutmarineras i den goda lagen. Då bevaras textur, spänst och den fina smaken kommer till sin rätt. Den långa hållbarheten (8 dagar) gör att du kan känna dig trygg.

 

Var hittar du dem?

Vi säljer våra frysta kräftor i Vadstena, vid kokeriet under Shakespeareteaterns föreställningar. Om du hör av dig per telefon eller e-post hittar vi ofta en lösning i anslutning till någon av våra leveransrutter, I Karlsborg eller Mariestad. Vi finns också på utvalda REKO-ringar. Snart kommer de finnas på fler platser, håll utkik här så berättar vi var.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *