Vi är ett härligt gäng med yrkesfiskare och förädlare som drivs av en vision om ett cirkulärt och hållbart fiske och av hälsosam mat, baserad på svenska råvaror.

Vår mission

Genom miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet utveckla ett cirkulärt företag som genom innovation och nytänkande producerar delikata och hälsosamma råvaror och produkter av svenska råvaror. 

Våra värderingar

Vi strävar efter att bli cirkulära, fossilfria och att utveckla arbetsmiljö- och fiskemetoder så att vi inspirerar andra yrkesfiskare att utveckla ett säkert yrkesfiske, mer selektiva fiskemetoder och   långsiktig akvatisk mångfald i våra insjöar samt att bidra till den svenska självförsörjningen av livsmedel genom att fler får upp ögonen hälsosam och god fisk och skaldjur från Sverige. 

Kultes Gård + Klosterdelikatesser = sant

Företaget Kultes Gård AB ägs och drivs av yrkesfiskaren Petter Jakobsson. Tillsammans med kollegan Fredrik Fredén fiskar han året runt för att förse konsumenter, butiker och restauranger med färsk insjöfisk. 

För att kunna vidareutveckla förädlingsprocesserna köpte han företaget Klosterdelikatesser i Vadstena och har sedan dess tillsammans med sina drivna och erfarna medarbetare fortsatt att utveckla kokeriet till att även förädla fisk och löjrom. 

Klosterdelikatesser

Klosterdelikatesser grundades för 16 år sedan av Olavi, ICA-handlare som ville säkerställa att det fanns tillräckligt med välkokade högkvalitativa kräftor från Vättern under säsongen. Hans passion för kräftor och kräftkokeriet har lagt grunden för de testvinnande kräftor som kokas på det lilla kokeriet i Vadstena. Med känsla för detaljernas betydelse och betydelsen av riktigt bra råvaror lever hans arv vidare genom en ny generation kräftkokare och processen utvecklas vidare för varje år. Nu är målet att ytterligare kunna förlänga hållbarheten – på naturlig väg – utan tillsatser, bara genom att förbättra processen. 

 

Till den lilla butiken i anslutning till kokeriet har kräftälskare vallfärdat och deras berättelser om hur de åkt 30-40 mil enkom för att handla våra kräftor värmer i yrkesfiskarsjälen. Vi bär därför med stoltet arvet efter Olavi vidare.