Recept:
Vi gör detta på de kräftor som blivit över efter kräftskivan, men rätten går lika bra att servera till fest, varför inte till nyår? Vill du göra rätten ännu festligare kan du droppa i lite kräft- eller hummerbuljong – men var försiktig så det inte blir för mycket.
1 röd paprika
1 eller 2 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 msk olivolja
1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
1/2 citron (rivet skal)
40 g persilja
2 dl riven parmesanost
Salt och peppar
De kräftor som blev över
Gör så här:
Häll av kräftorna som blev över i en sil, rensa dem och dela upp kräftorna i bitar. Ställ åt sidan
Dela, kärna ur och strimla paprikan
Skala vitlök och lök. Riv vitlöken och hacka schalottenlöken. Fräs lök, vitlök och paprika i olivoljan i en stekpanna utan att de får färg.
Häll på vinet och låt det försiktigt koka upp. Tillsätt grädden och låt det puttra på låg värme i några minuter.
Riv yttersta skalet av citronen och tillsätt det till såsen. Hacka persiljan fint (spara lite till servering).
Rör ner parmesan och persilja i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Viktigt att den inte blir överkokt. Häll av pastan och tillsätt den därefter i stekpannan.
Ta bort pannan från plattan och blanda sist i kräftbitarna. Serverar du rätten till nyårsafton, servera på tallrikar och lägg på kräftbitarna ovanpå. Toppa med persilja, lite riven parmesan och servera genast.